Kapitel 9: Kongen (1996-1997)

Nintendo kommer endelig med Nintendo 64, men salget står stille i forhold til Sony Playstation.

1996 I Japan udkommer Nintendo 64 med en CPU hastighed der er 3 gange hurtigere end Playstation og Saturn. Nintendo 64 benytter til manges overraskelse, stadig ROM kassetter til spillene i stedet for Cd-rom. Det gør at der ikke er så meget plads til video og lyd i god kvalitet. Nintendo’s argument er, at load tiden bliver for langsom hvis det skal læses fra Cd-rom. Men på trods af den bedre grafik og hurtig loadtid, kommer salget af N64 aldrig i gang.

GameBoy udkommer i en formindsket udgave, der bliver kaldt for GameBoy Pocket. Teknikken er blevet mindre og den nye håndholdte er nu for alvor blevet i lomme størrelse. Nintendo sidder på stort set hele markedet for håndholdte konsoller.

1997 1. marts 97 udkommer Nintendo 64 i Danmark. Efter lanceringen stilner markedsføringen af Nintendo 64 hurtigt af, da salget står stille pga. Playstation fremmarch. På spillesiden lanceres Super Mario 64 der skaber nye standarter for 3D platform spil.

1997 Parappa the Rapper til Playstation er det første spil på markedet, hvor omdrejningspunktet er at holde en rytme i et stykke musik. En genre der bliver en stor succes i Japan.

Kapitel 10: Next Generation (1998-2000)