Kapitel 2: Pong tiden (1972-1975)

Det første TV-spil, Odyssey 1, sendes på markedet af firmaet Magnavox, som senere fusionere med Philips. Atari udgiver Arcade spilleautomaten Pong og går derefter ind på TV-spil markedet. Mange Pong tennis producenter følger efter. Kampen står i starten mellem Ralph Baer og Nolan Bushnell.

1972 Ralph Baer videreudvikler sit Tv-spil “Brown Box” og finder endelig en køber. Det Amerikanske firma Magnavox køber hans teknologi og Odyssey 1TL-200 er det første elektroniske spil som kan tilsluttes et almindeligt fjernsynsapparat. Spillet er med meget primitiv grafik og spillet foregår både på tv-skærmen og på medfølgende spilleplader med spillebrikker, kort mv. På skærmen er der ingen score og baggrundsgrafik, så resultater skal føres ind på medfølgende scoretavler. Der udvikles også et gevær med et medfølgende spil kaldet “Shooting Gallery”. I markedsføringen skriver Magnavox at spillet kræver et Magnavox fjernsyn. Dette samt den høje pris er et par af grundene til at salget hurtigt ebber ud og Odyssey aldrig bliver en succes. Der bliver produceret 100.000 enheder af Odyssey.

Atari’s første produkt bliver en Arcade spilleautomat med indbygget tennis match. Med 2 “tennis bat” som føres op og ned langs siden af skærmen, skal spillerne undgå at bolden flyver forbi. Automaten kommer til at hedde Pong, et navn der i fremtiden vil blive indbegrebet af datidens Tv-spil. Magnavox sagsøger Atari for at have stjålet Ralph Baer’s teknologi og Atari betaler $700.000 for rettigheder til at producere Pong spil. Pong automaten bliver en lokal succes og den begynder at dukke op der hvor flippermaskiner og enarmet tyveknægte før havde været enerådige.

1973 Atari og den Japanske elektronik-virksomheden Namco, begynder at samarbejde.

1974 Atari’s nye projekt “Darlene”, går ud på at producere et Tv-spil som er baseret på Pong automatens teknik. Spillet bliver døbt Home Pong og det indbygget spil kan kun spilles af 2 spillere, det er ikke muligt at spille alene. Men på grund af Odyssey’s lave salgstal, er der ingen grossister der er rigtigt interesseret.

Magnavox slår sig sammen med det europæiske elektronik firma Philips og bliver til Philips Consumer Electronics.

1975 En sælger fra postordre firmaet Sears dukker op, og efter flere møder med Nolan Bushnell, bestiller han 150.000 enheder af Home Pong. Tv-spillet sælges i USA under navnet Sears Tele-Games og bliver ved juletid 1975 det mest solgte produkt i Sears katalog.

Magnavox udgiver 2 nye Tv-spil på det amerikanske marked i løbet af 1975. Odyssey 100 som har indbygget Tennis og Hockey men som ikke er i stand til at vise point på skærmen. De skal derimod sættes manuelt på selve konsollen. Senere kommer Odysses 200 som har et tredje spil indbygget med mulighed for op til 4 spillere samt automatisk point på skærmen. På begge konsoller er kontrollerne fastgjorte på konsollen, hvilket gør den noget uhandy.

Flere andre elektronikproducenter begynder at vise interesse for Pong spillene. I tænkeboksene bliver der udviklet nye typer konsoller, alle med lidt variation i spillene og i designet. Et særligt kendetegn for alle de gamle Pong spil er, at lyden ikke kommer fra højtaleren på fjernsynet men fra en indbygget højtaler i konsollen. Det er for at undgå den støj som “sne” på skærmen kan frembringe, hvis fjernsynets kanal ikke er indstillet helt korrekt.

Kapitel 3: ROM kapslernes indtog (1976-1979)